SportsMed strävar mot högsta kvalité och bästa service med patienten i fokus.
031-81 81 66
Carlanderska sjukhuset, 405 45 Göteborg


Mån 8.00-20.00
Tis 8.00-17.00
Ons 8.00-17.00
Tors 8.00-20.00
Fre 8.00-16.30

Kontakt oss
  Bli patient

  Bli patient på SportsMed

  På SportsMed tar vi emot patienter med privat sjukvårdsförsäkring. För dig som har en privat sjukvårdsförsäkring och vill komma till oss, ta kontakt med ditt försäkringsbolag så bokar de in dig för ett besök. Vi har inga avtal med landstinget och tar inte emot privatbetalande patienter.

  Information gällande Covid-19

  Vi har verksamhet som vanligt och följer Folkhälsomyndighetens råd och arbetar för att minska smittspridning enligt deras rekommendationer. https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/

  Vi har mottagningar både hos läkare och fysioterapeuter och vi opererar som vanligt. Läget kan förändras beroende på utvecklingen av coronapandemin.

  Vi bedriver fortsatt verksamhet på Carlanderska sjukhuset på ett säkert och tryggt sätt för våra patienter och personal. Med anledning av detta behöver du som patient inte vara orolig och rädd för att komma till sjukhuset på besök eller för operation. För att vi alla ska hjälpas åt i denna speciella situation är det viktigt att du som patient hos oss följer nedan råd och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten.

  För dig med förkylningssymtom/befarad coronasjukdom, tillhör riskgrupp, bor långt bort där tåg/buss bör undvikas eller är orolig för att bli smittad är vår nystartade tjänst Digitala Videobesök en möjlighet, se under länk https://www.sportsmed.se/videobesok/

  Är du sjuk med feber eller har förkylningssymtom, hosta, snuva, ont i halsen skall du stanna hemma och inte komma till sjukhuset. När du är frisk och varit symtomfri i minst 48h är du välkommen att boka besök till oss.

  Om du varit ute och rest skall det ha gått minst 7 dagar sedan du kommit hem innan du får besöka oss. Av dessa 7 dagar skall du vara helt symtomfri (inga förkylningstecken) i minst 48 timmar innan du skall ha ditt besök. Om du behöver snabb hjälp rekommenderar vi i så fall Videobesök.

  Är du frisk enligt ovan och inte rest utomlands de närmaste 7 dagarna är du välkommen till din bokade tid som planerat.

  Om du inte skulle kunna komma men är i behov av ditt besök, så kan vi erbjuda dig telefonbesök och i vissa fall kan det passa bra med videobesök istället. Ring då till oss på 031-818083 så gör vi en bedömning om det är möjligt med telefonbesök eller videobesök. För dig som inte redan har besök hos oss ber vi dig vända dig till ditt Försäkringsbolag för typ av besök.

  För dig som är över 70 år finns det rekommendation om att begränsa dina kontakter. Du kan komma på ditt besök till läkare eller fysioterapeut om det inte kan vänta. I så fall ring till oss på 031-818083 så gör vi en bedömning om det är lämplig med besök, telefonsamtal eller videobesök.

  Du som skall opereras kommer att kontaktas av en av våra operationskoordinatorer före operation som gör en riskbedömning utifrån våra gällande rutiner. Anhöriga undanbedes helt från att besöka sjukhuset och inneliggande patienter på vårdavdelningen. Man får gärna besöka restaurangen på sjukhuset i väntan på sin anhörig.

  På Carlanderska sjukhuset arbetar vi strikt och säkert för att minimera smittspridning och därför är det viktigt att du skyddar dig och andra från smittspridning.

  Vi kan erbjuda
  Videobesök vid behov

  Installera appen Vårdrummet Video (Evimeria) på din mobil i god tid före ditt besök, tryck på knappen. Appen finns där andra appar finns – App Store för iPhone och Google Play för android-telefoner.