SportsMed strävar mot högsta kvalité och bästa service med patienten i fokus.
031-81 81 66
Carlanderska sjukhuset, 405 45 Göteborg


Mån 8.00-20.00
Tis 8.00-17.00
Ons 8.00-17.00
Tors 8.00-20.00
Fre 8.00-16.30

Kontakt oss
  Rehab

  Välkommen till SportsMed Rehab!

  Vi fysioterapeut som arbetar på SportsMed har lång erfarenhet av ortopedisk rehabilitering med bred kompetens.

  Vi är vidareutbildade inom Idrottsmedicin, McKenzie-metoden, Ortopedisk Medicin (OMI), akupunktur, Red Cord (Neurac), TENS mm.

  Vi bedömer och behandlar akuta och degenerativa skador samt överbelastningsrelaterade besvär i muskulo-skeletala systemet. Erbjuder också rehabilitering före och efter operation.

  Det nära samarbetet mellan fysioterapeut och ortopeder på SportsMed ger en hög kvalitet och effektivitet i rehabiliteringen.

  På SportsMed arbetar följande legitimerade fysioterapeut:

  Vi fysioterapeuter som arbetar på SportsMed har lång erfarenhet av ortopedisk rehabilitering med bred kompetens. Vi arbetar med ortopedisk rehabilitering samt motions och idrottsskador. Vi bedömer och behandlar akuta och degenerativa skador samt överbelastningsrelaterade besvär i muskulo-skeletala systemet. Vi erbjuder också rehabilitering före och efter operation. Det nära samarbetet mellan fysioterapeuter och ortopeder på SportsMed ger en hög kvalitet och effektivitet i rehabiliteringen. Vi använder oss av olika metoder i kombination eller var för sig för att uppnå det bästa resultatet för just dig och dina besvär. Exempel på metoder vi använder är:

  På SportsMed arbetar följande legitimerade fysioterapeut:

  Alexander Gustavsson

  Legitimerad Fysioterapeu

  Åsa Halldin

  Legitimerad Fysioterapeu

  Camilla Byberg

  Legitimerad Fysioterapeu

  Vårdenhetschef Fysioterapi

  Anders Onsbacke

  Legitimerad Fysioterapeu

  Sofia Peterson

  Legitimerad Fysioterapeu

  Behandlingsmetoder

  Funktionell träning

  Här anpassar man träningen så att den blir lik de aktiviteter som just du som patient vill klara av.

  Core/bålstabilisering

  Man fokuserar på att bygga upp stabilitet och styrka i bålen som är kärnan i din kropp och där alla rörelser utgår ifrån.

  JEMS

  Är en metod där man arbetar med grunderna för att steg för steg utveckla funktionella rörelsemönster genom att samordna styrka/stabilitet med hållning, rörlighet, balans och neuromuskulär kontroll. Detta för att skapa en plattform för att uppnå effektivare rörelsemönster och förbättra funktion. Träningen vävs in i den övriga träningen.

  Redcord/neurac

  Vid behandling med redcord använder man sig av slyngor som hänger i taket, de används för att avlasta eller belasta olika kroppsdelar. Syftet är att träna neuromuskulär kontroll.

  McKenzie

  Detta är en internationellt erkänd metod för undersökning och behandling av besvär i nackar, ryggar och leder.

  Ortopedisk Medicin (OMI/OMT)

  I detta koncept diagnostiserar man problemen och behandlar manuellt med mobilisering eller manipulationer samt utfärdar rehabprogram och ger råd som hjälper dig att minska din smärta.

  Akupunktur

  Akupunktur används framförallt för att minska smärta. Man använder tunna nålar som placeras i muskler, senor eller bindväv.

  TENS

  Transkutan elektrisk nervstimulering eller TENS innebär att man med hjälp av elektriska impulser stimulerar nerver under huden som sätter igång kroppens eget smärtsystem och lindrar smärta.

  NMES

  Neuromuskulär elektrisk stimulering eller NMES innebär att man med hjälp av elektriska impulser stimulerar en aktivering av muskulaturen och kan vara en bra hjälp för att få igång muskler som är skadade eller av annan anledning är svåra att aktivera.

  Stötvåg

  Detta är ljudvågor med en viss frekvens och tryck. Stötvåg används framförallt vid besvär från senor Stötvågor kan ge smärtlindring samt ge förändringar på cellnivå som kan vara positiva för läkningen av skador.

  Tejpning

  Olika typer av tejpning kan användas vid flera olika besvär i rörelseapparaten. Man kan tejpa för att avlasta, stabilisera eller stimulera olika strukturer.

  Ortoser och skydd

  Vi provar också ut ortoser och olika skydd som kan behövas för att avlasta eller stödja någon struktur. I samband med en skada/överbelastning eller efter operation.